De ontwikkelingen binnen de golfsport

Ondanks de recessie is golf een sport die nog steeds groeit. Er zijn steeds meer mensen die eenmalig of met regelmaat zich bezig houden met de golf sport. De groei is te zien aan het aantal leden aanmeldingen bij de verschillende golfclubs is in 2011 uitgekomen op 377.544 mensen. Dit zijn zowel actieve als inactieve golfers.

Vergrijzing
Na verwachting zal het aantal golfers blijven groeien. Door de vergrijzing zullen er op den duur meer 65+ers zijn. Deze mensen hebben meer vrije tijd en zullen waarschijnlijk meer te vinden zijn binnen de verschillende golf banen. Hier wordt actief op ingespeeld door programma’s aan te bieden die de verschillende senioren aanspreken.

Handicaps
Binnen de golfsport zijn verschillende handicaps. Deze handicap wordt bepaald aan de hand van de moeilijkheid van de verschillende holes en het ervaring van de speler. Dit is vrij logisch want de ene baan is langer en moeilijker dan de andere. Hier kan grote verschillen in zitten. Het kijken naar de moeilijkheid van de baan klinkt logisch. Echter is het nog helemaal niet zo lang geleden dat dit is ingevoerd. De meeste golfspelers hebben een clubhandicap van 54. Het percentage spelers met een lagere handicap loop snel af. Wat erg opvalt is dat een golfspeler in de leeftijd 1 tot 10 jaar slechts een handicap van 9.9-4.4 heeft. In op de honderd spelers heeft zoon lage handicap.

Leren golfen
Veel clubs spelen in op de wens om te leren golfen. Er zijn verschillende golf clinics waar er geleerd kan worden om te golfen. Veel golf clinics hebben een samenwerking met de verschillende clubs. Dit om ervoor te zorgen dat de potentiële leden ook daadwerkelijk leden worden.

Comments are closed.