De nieuwste trend in de voetbalwereld: speciale sjaals laten bedrukken

Het laten bedrukken van speciale sjaals is de nieuwste trend in de voetbalwereld. Steeds meer clubs kiezen ervoor door sjaals te laten bedrukken met bijzondere logo’s, afbeeldingen en teksten, die de supporters op originele wijze in staat stellen om de liefde voor hun club te laten betuigen.

Sjaal laten bedrukken: speciale wedstrijden, spelers en teksten
Uiteraard zijn er de traditionele clubsjaals, met een standaard kleur, logo en tekst. Tegenwoordig kiezen echter veel clubs om meerdere sjaals te laten bedrukken. Populair zijn zogenaamde wedstrijdsjaals, spelerssjaals en sjaals met daarop teksten uit het clublied. Zo worden er bijvoorbeeld sjaals gedrukt voor derby’s, evenals voor Europese wedstrijden. Naast een middel om steun te betuigen, wordt de sjaal op deze manier ook een aandenken aan dit event. Daarnaast worden ook clubhelden met een sjaal geëerd. Vooral overleden clubhelden – waar het overlijden daadwerkelijk dieptepunt in de clubhistorie betekent – zijn een populair onderwerp voor sjaals. Als laatste zijn identiteitsbepalende leuzen ook een geliefd item voor op sjaals. Zo zijn er bij PSV bijvoorbeeld veel sjaals in omloop met de krachtige leus “Eendracht maakt macht”.

Uiteenlopende mogelijkheden
De meeste sportwinkels bieden een ruime hoeveelheid aan mogelijkheden om een sjaal te bedrukken. Uiteraard kunnen er herkenbare elementen zoals kleur en logo’s in worden verwerkt. Maar wel zijn er veel mogelijkheden om de meest uiteenlopende teksten en afbeeldingen in de sjaal te verwerken. Hierdoor biedt het tevens de mogelijkheid aan subsupportersgroepen om zich te onderscheiden en zo hun eigen identiteitspositie te versterken.

Comments are closed.