De nieuwste houtlook tegels zijn niet van echt te onderscheiden

De nieuwste techniek maakt het mogelijk om houtlook tegels te produceren die nagenoeg niet van echt te onderscheiden zijn. Dit biedt vele voordelen. Men ervaart de sfeer van hout terwijl de positieve eigenschappen van tegels worden ervaren. De structuur van de tegels tonen een mooie houtnerf en de tegel geeft ook het gevoel van hout. Bij het gebruik van origineel hout wordt veel onderhoud aan de vloer gevergd terwijl een tegelvloer eenvoudig schoon te houden is.

Houtlook tegels in Nederland populair
Vloertegels zijn eenvoudig in onderhoud en makkelijk schoon te maken. Toch vindt niet iedereen de uitstraling van steen bij hun interieur passen. Hiervoor bieden houtlook tegels uitkomst. Deze biedt het comfort en de slijtvrijheid van tegels terwijl de uitstraling van hout wordt gecreëerd. Een voorbeeld van houtlook tegels zijn de Kronos Woodside modellen. Er zijn hier in een aantal modellen beschikbaar: Kronos woodside oak, maple en nut. Ook de Imola Wood collectie biedt een grote variatie aan houtlook tegels.

Voordelen van een tegelvloer
Een vloer van houtlook tegels gaat langer mee dan echt hout. Tegels zijn sterk en minder gevoelig voor schade. Daarbij nemen tegels geen vocht op.  Een houten vloer heeft veel behandelingen nodig die bij houtlook tegels niet nodig zijn. Om het echte gevoel van hout te creëren kunnen houtlook tegels zeer strak op elkaar gelegd worden. Er zijn dan geen voegen meer zichtbaar. Doordat er een steeds grotere vraag naar houtlook tegels is ontstaan, bieden steeds meer gerenommeerde tegelfabrikanten dit model tegels aan.

 

Comments are closed.