De infrarood sauna: vergelijk ze onderling

Waar moet je op letten als je een infrarood sauna aan wil schaffen? Er is zoveel aanbod als het gaat om infrarood sauna’s. Welke is de juiste? Wat is de beste keuze? In dit artikel geven we 4 essentiële tips die helpen jouw keuze te maken. Zo kan je snel genieten van de infrarood sauna die het best past bij jou!

Voor we beginnen: wil je een infrarood sauna aanschaffen om te gebruiken voor herstel of genezende wijze? Dan adviseer ik om eerst je huisarts raad te plegen. Zo ben je er zeker van dat je lichaam bestand is tegen de hoge temperaturen in de infrarood sauna.

infraroodsauna

4 tips om de infrarood sauna te vergelijken

1: De infrarood warmte

Als de infrarood sauna 90% infrarood warmte uitstraalt is dat ideaal! Maar, let op, veel sauna’s stralen maar zo’n 10 tot 50 procent uit. Ga daarom altijd na wat de warmte intensiteit is. Veel infrarood warmte is goed voor therapeutische voordelen.

2: Het materiaal van de verwarmingspanelen

De verwarmingspanelen van de infrarood sauna zijn niet altijd gemaakt van hetzelfde materiaal. Zo zijn er materialen die niet erg energie zuinig zijn. Vraag daarom altijd na van welk materiaal de panelen zijn gemaakt. Krijg je het antwoord koolstof of keramiek dan zit je goed. Deze materialen stralen langere golflengtes uit en hogere emissies infrarood warmte.

infraroodsauna

3: De prijs

Niet te vergeten: de prijs. Erg bepalend in de keuze van je infraroodsauna. Maar of je nu een hoog of laag budget hebt: volgens veel deskundigen is een kleine hoeveelheid infrarood warmte al veel beter dan geen. Verder geldt over het algemeen wel: hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. (Deze regel gaat niet altijd op)!

4: Het lijstje

Ga je kijken naar een nieuwe infrarood sauna? Zorg dan dat je een pen en papier mee neemt of vraag ernaar bij de verkoper. Ga de infrarood sauna’s langs die je overweegt en schrijf van elk de voor- en nadelen op. Denk daarbij aan het formaat van de sauna, de prijs, het comfort, het uitgezonden infraroodlicht, de warmte van de infraroodsauna, het materiaal van de platen. En ga je voor een binnen of buiten sauna? Loop je lijstje langs en bedenk welke sauna het meest geschikt is voor jou.

Comments are closed.