De HEMA gaat met haar tijd mee

Op 4 november 1926 opende de eerste vestiging van de H.E.M.A in de Amsterdamse Kalverstraat. De oprichters, Leo Meyer en Arthur Isaac, hadden toen niet kunnen bedenken dat je in de 21e eeuw met een HEMA kortingscode de producten ook op het internet kan kopen! Het is de realiteit: want naast vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk heeft de HEMA ook een bloeiend online filiaal.

Het is gek om je voor te stellen dat de HEMA in eerste instantie helemaal niet populair was bij veel mensen. Tot 1926 waren warenhuizen, zoals de Bijenkorf, er alleen voor de rijken. Alles was er duur en het personeel sprak Frans. De HEMA maakte alles anders: alle spullen waren in het begin verkrijgbaar voor eenheidsprijzen van 25 en 50 cent en het personeel bestond vooral uit ongehuwde vrouwen. Een armeluiswinkel, volgens de rijkere Nederlanders. Ze kwamen er dan ook niet, maar stuurden hun bedienden naar de HEMA. Dat is tegenwoordig al lang niet meer zo: iedereen koopt bij de HEMA. Van lingerie tot rookworsten en van fluitketels tot agenda’s, je vindt het hier allemaal!

Bijzonder aan de HEMA is dat alle producten zelf ontworpen en ontwikkeld worden. Eenvoudige, maar bijzondere producten, waarbij het design heel belangrijk is. Denk maar aan de fleurige kinderkleding, aan de dekbedovertrekken of de populaire schoolagenda’s. Het ontwerpteam van de HEMA is het hele jaar druk bezig met het maken van unieke designs, die opvallen door het gebruik van kleur en patronen: Echt HEMA! Die eenvoud is ook terug te vinden in de online shop van de HEMA: 7 dagen per week, 24 uur per dag, ben je van harte welkom op de website van de HEMA. Die biedt hetzelfde assortiment als de winkels in de winkelstraat, maar ook veel leuke extra’s. Zo is het mogelijk om online je eigen omafiets te ontwerpen, een fotoboek samen te stellen of je favoriete foto heel groot uit te laten printen op canvas. Ook stickervellen, agenda’s en woonaccessoires ontwerp je zelf via de website. Voor de vertrouwde lage HEMA-prijs, van goede kwaliteit en gewoon af te halen in het filiaal bij jou in de buurt.

http://www.uitmetkorting.nl/hema/korting-hema/

Comments are closed.