De aanleg van vloerverwarming berekenen als investering

Door vloerverwarming aan te leggen is het mogelijk meerwaarde toe te voegen, het berekenen gebeurt eenvoudig. Een goed verwarmingssysteem voegt 100% toe en biedt daardoor veel mogelijkheden bij de verkoop van een huis of het aanvragen van een hypotheek. Er zijn bij het renoveren van een woning rendabele –en minder rendabele investeringen te doen. Het aanleggen van vloerverwarming biedt een positief effect op de berekening terwijl het plaatsen van een nieuwe keuken maar weinig toevoegt aan de uiteindelijke verkoopwaarde.

Vloerverwarming als investering meenemen en berekenen
De keuze om een verbouwing aan te gaan is vaak een combinatie tussen eigen comfort en investering voor de toekomst. Een handige investering is het aanleggen van vloerverwarming. Dit blijkt 100 procent rendabel en biedt een fijn binnenklimaat. Bij het berekenen van het aanbrengen van vloerverwarming is het goed de rendabiliteit mee te nemen. Andere investeringen die rendabel blijken zijn onder andere: Het aanbrengen van isolatie, het plegen van achterstallig onderhoud, Elektra en het plaatsen van een open haart. In mindere mate zijn cosmetische renovaties het investeren waard. Een design radiator geeft meerwaarde bij een eventuele bezichtiging en kan net het verschil betekenen maar voegt weinig toe aan de daadwerkelijke verkoopprijs. Het is daardoor verstandig om onzichtbare vloerverwarming aan te brengen en hiervoor de prijs te berekenen.

Het huis voorzien van een fijn binnenklimaat
Huizen zijn zeer uiteenlopend geïsoleerd. Architecten houden tegenwoordig veel rekening met isolatie en verwarming. In oudere huizen is dit niet het geval en is het aan te raden een extra bedrag te berekenen voor isolatie en vloerverwarming. Hiermee wordt er een investering gedaan dat zich ruim terugbetaald.

 

Comments are closed.