Craquelure

craquelure

Craquelure decoupage lijm wax of Chalk Paint koop je bij The Shabby Shed specialist in Annie Sloan Chalk Paint en Chalk Paint workshops verftechnieken.

Craquelure effect is een effect wat kan ontstaan door veroudering maar je ziet steeds meer dat mensen het Craquelure effect zelf aanbrengen op bestaande meubels om ze ouder of authentiek te latenlijken.

Vaak omschrijven ze “Craquelé geeft het effect van een verouderde verflaag door barstjes in de verflaag” dat is bij de craquelure van Annie Sloan niet het geval.

Er zijn verschillende manieren om een craquelé-effect te bereiken

Het gecreeerde verouderings process, is bekend als craquelure.

Craquelure is een tekniek om te bereiken dat de lak gaat barsten en het een look krijgt van een schilderij van de oude meesters.

De grote van de scheuren kan je zelf bepalen waardoor het effect kan varieren, afhankelijk van hoe dik de toplaag wordt aangebracht.

De Craqueleur Set van Annie Sloan is een unieke twee stappen proces. De Craqueleur is volledig craquelure annie sloantransparant en geeft een authentiek craquelure effect.

De craqueleur kraakt de Chalk Paint niet, maar er ontstaat een toplaag over de Chalk Paint die je met de tweede stap laat barsten. Daarom creeer je een toplaag met daaronder de originele Chalk Paint en het oppervlak heeft een mooi craqueleeffect.

De verf en kleur eronder blijven dus intact, om een oude craquele uitstraling te bereiken.

Craquelure Annie Sloan

annie sloan workshops volgen

Wil je meer weten over decoupage, distressing of andere kwasttechnieken dan ben je van harte welkom op de workshop Annie Sloan Chalk Paint verftechnieken.

Deze geef ik 2 keer per maand, ze zijn wel erg snel vol dus als je wilt moet je niet te lang wachten.

Waarom zou je die bij mij volgen ?

Ach ik zou zeggen lees de reacties op de Facebook pagina van The Shabby Shed dan zie ik je vast heel erg snel.

The Shabby Shed specialist in Annie Sloan Craquelure en Annie Sloan Chalk Paint

Comments are closed.