CFD berekeningen bieden zekerheid in complexe situaties

Aangezien gebouwen steeds complexer worden, kunnen CFD berekeningen zekerheid bieden. Dit soort berekeningen worden doorgaans uitgevoerd wanneer inzicht verkregen dient te worden in de rook- en warmteverspreiding in gebouwen. CFD berekeningen kunnen ingezet worden bij zowel bedrijven als overheidsinstellingen en deze maken hier ook steeds vaker gebruik van. Handmatige berekeningen voldoen niet meer voor de steeds complexer wordende gebouwen. Om CFD berekeningen uit te voeren is het van belang dat dit door zeer sterke computers (of clusters hiervan) wordt gedaan.

Luchtstromingen simuleren
Met CFD berekeningen kunnen luchtstromingen in een gebouw gesimuleerd worden. Hierdoor krijgt men dus inzicht in de verspreiding van warmte en rook. Dit kan ondersteuning bieden bij het opstellen van een calamiteitenplan voor een brand. Als er brand uitbreekt, kan met deze berekeningen worden gekeken hoe de rook en eventueel het vuur zich zullen verspreiden door het pand. Zo kan er een veilige route worden opgesteld waarbij mensen voldoende tijd hebben om weg te komen. CFD berekeningen kunnen ook worden gebruikt om te achterhalen wat het effect van de dynamiek op vloeistof is of gaat zijn.

CVIS
CVIS is een bedrijf dat zich al jaren bezig houdt met CFD berekeningen. Deze is zich ervan bewust dat ook deze berekeningen onderhevig zijn aan innovaties. Daarom houdt CVIS altijd de nieuwste ontwikkelingen in de gaten. Zodra er iets nieuws gaande is, dan wordt dit bestudeerd en eventueel geïmplementeerd in hun systeem. CVIS beschikt ook over de juiste HPC oplossingen om deze berekeningen te kunnen uitvoeren. De berekeningen worden vaak toegepast voor vliegtuigsimulaties of in de vliegtuigbouw.

Comments are closed.