Buizen lassen of CNC draaien wordt in verschillende industrieën overgelaten aan een professional

De reden voor het uitbesteden van buizen lassen of CNC draaien is de vakkundigheid van een metaalbewerkingsbedrijf. Hoewel de meeste industrieën beschikken over basiskennis is het niet mogelijk om ingewikkelde vraagstukken zelf op te lossen. Het inschakelen van een metaalbedrijf die deze problemen kan oplossen is dan de enige juiste optie. CNC draaien is een gecomputeriseerde methode die zeer nauwkeurig werkt op zowel hout als metaal. Ook het lassen van buizen wordt tegenwoordig met een speciaal programma uitgevoerd.

CNC draaien zorgt voor de beste resultaten in metaalbewerking
CNC staat voor Computer Numerical Control en wordt ingezet door de metaalindustrie om de gewenste precisie van werkzaamheden te bereiken. Daarbij wordt vaak het CNC draaien gecombineerd met het benodigde freeswerk om een goede afwerking te verzorgen. Vooral in de verspanningstechniek wordt het systeem veelvuldig ingezet. Het programma dat voor het CNC draaien wordt gebruikt is het CAM-systeem. Belangrijk bij het draaien is de hoogte van het toerental en de snijsnelheid.

Buizen laten lassen door een vakman
In de metaalindustrie komen laswerkzaamheden vaak voor. Een goede vakman voert de werkzaamheden uit met een hoge mate van precisie en zorgt voor een nette afwerking. Een hoge kwaliteit bij het lassen van buizen wordt geleverd door de inzet van de MIG-MAG methode. Met deze techniek is het ook mogelijk moeilijk bereikbare buizen te lassen. 

Comments are closed.