Bruisend Moskou: oud en majestueus ontmoet jong en trendy

Een reis naar Moskou spreekt tot ieders verbeelding: de paleizen en kathedralen van het Kremlin, het Rode Plein en Leninmausoleum zijn bezienswaardigheden die je absoluut eens gezien moet hebben. Maar Moskou heeft ook een hip en jong gezicht: fabrieken en pakhuizen hebben hun Sovjet-jas afgeworpen en zich ontpopt als galerieën, wijnbars en winkelcentra waar elke week weer nieuwe designers een plek veroveren. Dompel je onder in bruisend Moskou met Ruslandspecialist Bolsjoj.

 Bij een stedentrip naar Moskou waant iedereen zich in een compleet andere wereld. De trekpleisters waar de stad zo bekend om is, laten een rijke geschiedenis zien. In de tsarentijd beleefde Moskou haar hoogtijdagen en dat is in het Kremlinpaleis goed te zien. Zo staat de wapenkamer boordevol kunstschatten, zoals met goud en edelstenen bezaaide fabergé-eieren, gouden koetsen, sieraden en andere persoonlijke bezittingen van de Tsaren. Aan de oostzijde van het paleis is het Rode Plein, waar vroeger het volk werd toegesproken. Op het plein trekt de Basiliuskathedraal met de uivormige koepels de meeste aandacht en ’s avonds is de kathedraal schitterend verlicht. Andere trekpleisters op het plein zijn het Nationaal Historisch Museum en het Leninmausoleum waar je het gebalsemde lichaam van de oud Sovjetleider kunt bekijken.

 Kroonluchters in de metro
Misschien een beetje vreemd, maar in Moskou is de metro nemen een must-do. De metrostations Komsomolskaya, Majakovskaya en Kievskaya zijn pareltjes. Door de mozaïeken, Stalinistische beelden, kroonluchters en barokplafonds lijken deze stations meer op balzalen dan op doorgangswegen waar dagelijks miljoenen reizigers worden vervoerd. Vergeet niet in te stappen! Wil je even aan de drukte ontsnappen? Maak dan een excursie naar het Novodevitsyklooster: een oase van rust. Buiten de kloostermuren is het heerlijk vertoeven in het park.

Jonge designtalenten
Sinds de val van de Sovjetunie maakt Rusland een economische groeispurt door en de laatste jaren is dat in Moskou goed te merken. De trendy boutieks en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond en oude fabrieken hebben een nieuwe bestemming gekregen. Zo is in de oude chocoladefabriek Krasny Oktyabr, op een schiereilandje bij het Kremlin, nu een hippe mix te vinden van galeriën, bars, winkels en dakterrassen. Op de oude binnenplaats worden ’s zomers films vertoond. In een oude glasfabriek huist Flacon dat de plek is om kleding van jonge designtalenten op de kop te tikken of boodschappen te doen op de markt waar je zelfgemaakte lekkernijen kunt kopen. Er kan ook geregeld worden genoten van live muziek of een dj.

Ruslandspecialist Bolsjoj
Benieuwd naar het nieuwe en oude Moskou? Boek dan een individuele stedentrip bij Ruslandspecialist Bolsjoj: zodat je in eigen tempo de stad kunt ontdekken en kunt genieten van overnachtingen in een goed drie-sterrenhotel. Toch liever een zorgeloze verblijf en rondleidingen geregeld door een gids? Kies dan voor een groepsreis naar Moskou waarbij de reis wordt begeleid een Duits- of Engelstalige gids. Iedere reis van Bolsjoj is uit te breiden met diverse excursies.

Comments are closed.