Breng een kunstgebit dat kapot is naar een erkende reparateur

Een kunstgebit dat kapot gaat en gebroken is laten repareren is beter dan zelf aan de slag gaan. Door het dragen slijt het kunstgebit maar ook het tandvlees. Om deze reden is een kunstgebit maximaal 7 jaar te dragen voordat deze vervangen dient te worden. Als een kunstgebit kapot gaat zijn velen geneigd zelf de reparatie uit te voeren met allerlei gevolgen van dien. Zo kan het gebit niet meer goed aansluiten in de mond of het materiaal aangetast worden door de lijm die gebruikt wordt. Daarnaast is de lijm minder geschikt dan de lijm die een erkende specialist mag gebruiken.

De originele sterke behouden na een kapot kunstgebit
Een specialist weet hoe een kunstgebit dat kapot is gegaan het beste gemaakt kan worden. De specialisten van Drijver tandtechniek kunnen de reparatie dusdanig uitvoeren dat de prothese zijn volledige stevigheid behoudt. Het repareren is niet alleen een breuk lijmen. De kunststof rond de breuk wordt ook vernieuwd. Alleen op deze manier is te garanderen dat een kunstgebit weer stevig is na gebroken te zijn.

Een gebroken kunstgebit ontstaat op verschillende manieren
Een kunstgebit kan op diverse manieren kapot zijn gegaan. Een gebroken kunstgebit kan kapot gevallen zijn maar er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kan een slechte fitting de oorzaak zijn van scheurtjes die lijden tot de uiteindelijke breuk. Helaas is dan de enige oplossing om een nieuw kunstgebit aan te schaffen die wel volledig past. Dit is een eenmalige uitgave die een positieve uitwerking heeft op de levensduur van het gebit en de gezondheid binnen de mond.

Comments are closed.