Bijstandsuitkering aanvragen

Het jaar 2013 is nog maar net op de helft en het aantal uitkeringen is flink gestegen. De recessie heeft dus al weer hard toegeslagen in Nederland. Veel mensen hebben steeds meer moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen en het wordt er ben de aanstaande bezuinigingen (lastenverzwaringen) niet beter op.

De bijstandsuitkering is bedoeld voor mensen die het echt niet meer redden zonder de hulp van anderen. Wanneer je bijvoorbeeld geen geld meer hebt om je zorgverzekering te betalen, je jezelf niet elke dag kan voorzien van een maaltijd en gewoonweg het geld op is kom je in aanmerking voor deze uitkering. Een bijstandsuitkering aanvragen kan online via met behulp van uw DigID. Je zult dan een digitaal aanvraagformulier moeten invullen waarna er contact wordt opgenomen om de behandeling van de aanvraag te starten.

Hoe hoog deze bijstandsuitkering uiteindelijk zal zijn is geheel afhankelijk van de situatie zelf. Een alleenstaande ouder met kinderen zal bijvoorbeeld een percentage hoger zitten dan een alleenstaande zonder kind. Ook leeftijd speelt een rol aangezien een jonger persoon meerdere kansen heeft op werk dan een ouder iemand. Al dit soort situaties hebben daarmee invloed om het te ontvangen bedrag van de uitkering.

Voor meer informatie over de bijstandsuitkering en over het aanvragen van een uitkering in het algemeen kunt u terecht op de website UitkeringVragen.nl

Comments are closed.