Bij een betonrenovatie wordt de oude betonconstructie verwijderd en vervangen

Rond 1970 werden er steeds meer gebouwen voorzien van een extreem snel te plaatsen betonlaag, waardoor later vaak een grote betonrenovatie nodig is. Aan deze betonlagen werd de stof calciumchloride toegevoegd, waardoor het beton veel sneller droogde. Dit had als gevolg dat er veel meer betonvloeren konden worden aangelegd, in een veel kortere tijd. Dit leek dé uitvinding en werd sinds die tijd dan ook veelvuldig gebruikt in de bouwwereld. Helaas bleek dit toch niet de ideale oplossing. Na verloop van tijd vertoonden juist deze betonconstructies een aantal gebreken: scheuren, barsten en roestplekken.

Grote ongelukken voorkomen door renovatie van de betonconstructie
Naast de vervanging van slechte kwaliteit beton, is een betonrenovatie ook een goede keuze bij sterk verouderde flats die compleet uit beton bestaan. Door natuurlijke processen zoals erosie en slijtage neemt de kwaliteit van het beton in de loop van de tijd af. Een betonrenovatie zorgt voor een nieuwe en sterke ondergrond, zodat er in de toekomst grotere reparaties voorkomen kunnen worden. In veel gevallen is er ook sprake van betonrot en is er schade ontstaan door roestplekken in het beton. Dit is niet alleen een vervelend gezicht, maar kan er ook voor zorgen dat er grote ongelukken kunnen gebeuren. Vaak genoeg is er in het nieuws te horen dat er een balkon van een woonflat is doorgezakt. Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren die mensenlevens kunnen kosten.

Modern beton is erg gebruiksvriendelijk
Beton wordt vaak en veel in woonflats of wegen verwerkt. Dat is niet voor niets, want beton is vaak erg gebruiksvriendelijk. Het moderne beton is milieuvriendelijk, innovatief en zeer duurzaam. Betonrenovatie van een oude betonconstructie is daarom een verstandige keuze. 

Comments are closed.