Beton in de architectuur

In het alledaagse leven denken we niet echt na over beton en over het gebruik van beton. Wanneer u nadenkt over het gebruik van beton in bijvoorbeeld de architectuur, dan zijn er een hoop mogelijke toepassingen. Zo leent architectonisch beton zich bijvoorbeeld enorm goed voor de bouw van appartementen, woningen, terrassen en portieken.

Stijlbeton is een van de Belgische bedrijven die ervoor kan zorgen dat het beton zowel voor de kleine als voor de grote projecten kan leveren. Daarnaast kan het bedrijf ook ronde kolommen of gebogen elementen leveren.
Natuurlijk en economisch
Beton liegt niet, dat wil zeggen dat het altijd zichtbaar is hoe het beton eraan toe is. Beton bestaat uit natuurlijke materialen, dat kunnen we eenvoudig herkennen aan de onregelmatige kleuren die het beton kenmerken. Architectonisch beton is een tijdloos product en is bovendien ook nog erg betaalbaar.
Wat is architectonisch beton?
Architectonisch beton is een bouwmateriaal en het meest belangrijke kenmerk is dat het beton op een andere plek wordt vervaardigd. Het grote nadeel daarvan is dat het beton moet worden vervoerd naar de betreffende bouwlocatie. Architectonisch beton kan worden gebruikt voor de bouw van bijvoorbeeld gevels, balkons, kolommen, sierlementen, dekstenen, dorpels en zitbanken.

Als de elementen bijna allemaal dezelfde specificaties vereisen, zoals afmeting, sterkte en afwerking, dan kan dat als voordeel hebben op het gebied van logistiek en economie. De elementen kunnen namelijk op een andere locatie worden vervaardigd en vervolgens kant en klaar op de betreffende locatie worden geplaatst. Daardoor kan de productie uit worden gespreid over een langere periode en kan er tevens een voorraad worden gerealiseerd. Het grote voordeel ligt hem dan in het feit dat een bouwlocatie veel elementen nodig heeft.

Andere voordelen zijn:

● Beter te controleren productieproces;
● Betere kwaliteit;
● Hogere productiesnelheid;
● Geen geluidshinder op locatie doordat het beton op een andere locatie (in een fabriek) wordt geproduceerd;
● Efficiënter bouwen;
● Prachtige uitstraling aan het betreffende bouwmerk.

Comments are closed.