Beter functioneren met coderen

Een codeersysteem is voor de meeste bedrijven erg bruikbaar, omdat codeersystemen ervoor zorgen dat alle informatie goed door het bedrijf heen loopt. Het coderen van informatie zorgt ervoor dat er minder fouten kunnen worden gemaakt in het proces van een bedrijf. Het doel van coderen is om goede informatie op het goede moment op de goede plek te laten komen tegen minimale kosten.

Bedrijven met een codeersysteem gaan beter lopen, want het bedrijf maakt minder kosten omdat er minder goederen kwijt zijn en omdat er minder dingen dubbel worden gedaan omdat alle informatie goed is gecodeerd. Door het codeersysteem zijn bepaalde dingen geautomatiseerd en kunnen op een vast manier worden gedaan waardoor er minder verspillingen zijn in het bedrijf.

Een van de bekendste voorbeelden van coderen is het gebruik van barcodes. Tegenwoordig wordt in vrijwel elk winkel gebruik gemaakt van barcodes om goederen te scannen zodat het altijd duidelijk is welk product er in de winkel ligt. Een groot deel van het proces kan dan worden afgestemd op deze barcodes. Bij binnenkomst kan de winkel producten scannen en de producten in het voorraadsysteem zetten en bij de kassa kunnen de producten van de voorraadlijst worden afgehaald. Zo kan op een makkelijke manier de voorraad worden bijgehouden.

Zo wordt het proces in een supermarkt met barcodes ingericht. Coderen zoals de supermarkt dat met barcodes heeft gedaan kan ook in bijna elk ander bedrijf. Daarin moet een bedrijf kijken naar dingen die makkelijk fout gaan vanwege het informatieniveau. Daar kan een bedrijf dan gebruik maken van coding and marking zodat deze foutgevoelige werkzaamheden niet door mensen hoeven te worden gedaan maar kunnen worden gedaan met onveranderlijke codes met bijvoorbeeld een klein karakter inkjet printer. Een andere veelgebruikte manier van coderen is met de kabelprinter. Waar er een code op de kabels wordt gezet zodat kabels op de bouw niet door elkaar worden gehaald.

Comments are closed.