Betalen voor Whatsapp

Iedereen vind het gebruik van Whatsapp erg gemakkelijk. Iedereen? Nou ja, in ieder geval een heleboel mensen gebruiken Whatsapp op hun mobiel of Whatsapp op PC. Echter is het ook zo dat veel mensen nu overstappen op Telegram en dus massaal Telegram downloaden op hun mobiele telefoon. Het programma werkt enorm gemakkelijk en stelt je in staat snel berichten te versturen naar vrienden en bekenden. Ook kun je gewoon bijlagen meesturen en ben je niet gebonden aan de lengte van je bericht. Ideaal dus. Maar wat nu als je er voor moet betalen en dat Whatsapp niet meer gratis is? Veel mensen verwachten dat dit niet zal gebeuren, maar zekerheid hierover hebben we niet.

Whatsapp was eerst helemaal gratis en nu moet je al een bepaald bedrag per jaar betalen om de app te mogen gebruiken. Niet dat dit een hoog bedrag is, maar toch het Whatsapp betalen fenomeen is dus al merkbaar. Wat als het abonnement nog duurder wordt? Wat is een acceptabel bedrag om de app te blijven gebruiken? En hoeveel gebruikers haken af als je in één keer per bericht moet gaan betalen.

Ook kun je denken aan andere vormen van betalen. Wie weet kun je in de toekomst een betaald account bij Whatsapp nemen of een gratis account. Binnen dit gratis account ontvang je dan bijvoorbeeld reclame om de app te bekostigen. Je betaalt er dan niet direct voor met zit steeds wel opgescheept met berichten waar je niet op zit te wachten. Erg vervelend dus. Misschien blijft alles wel zo als het nu is en dat zal er voor zorgen dat er nog meer gebruikers zijn. Maar uiteindelijk zijn al deze gebruikers natuurlijk wel goud waard en vormen ze een potentiële bron van inkomsten.

Comments are closed.