Bent u van plan een nieuwe laptop te kopen? Hier enkele tips

Het is vakantie, u wenst te genieten van de rust en denkt hierbij: Ik wil wel eens een nieuwe computer kopen. In dit artikel geef ik kort enkele tips die kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze van laptop gericht op uw noden.

Welke laptop kopen

  • Wenst u geld te besparen, steek dan zelf wat RAM bij

De meeste merken vragen veel geld voor extra RAM-geheugen. Hierbij kunt u dus enorm veel besparen indien u  over wat durf en een klein beetje kennis beschikt. De meeste standaard laptops komen nu met minimum 2 of meestal 4 GB RAM. 4 GB RAM is niet echt te weinig voor alle daagse bezigheden op de computer zoals het surfen op internet, bekijken van filmpjes, luisteren van muziek, e-mails schrijven of basis tekstverwerking. Maar vanaf u van plan bent iets meer te doen met uw computer zoals bijvoorbeeld foto’s of video’s bewerken, dan zal u blij zijn wanneer uw laptop over iets meer dan 4 GB RAM beschikt. En dit is nu net waar merkcomputer veel geld uit slaan. Dus als gouden tip kan ik meegeven – indien u beschikt over een beperkt budget – koop in de solden een goedkope laptop met 4 GB RAM en probeer ergens een extra RAM-latje van 4 GB op de kop te tikken. Vervolgens kunt u makkelijk zelf de extra 4 GB RAM bij steken. Of indien u dit echt niet ziet zitten bestaan er veel computer herstellers die dit graag voor u doen.

  • Wanneer u twijfelt, kies dan voor het rapste

Wanneer u twijfelt tussen twee modellen en u denkt “welke computer kopen”, kies dan altijd voor het vlugste model, dat natuurlijk binnen uw budget valt. Met het vlugste toestel zal u het langste plezier hebben. De programma’s die we gebruiken worden elk jaar ook zwaarder en zwaarder, dit wil zeggen dat ze ook meer kracht van de computer zullen gaan gebruiken. Daarom is het aangeraden altijd het zwaarste model binnen uw budget te nemen.

  • Extra waarborg

Overweeg voor uzelf of het aangeraden is een extra waarborg te nemen. De meeste computer winkels bieden een of twee extra jaar boven op de fabrieksgarantie aan. Meestal is dit een prijzig grapje. Overweeg dus voor uzelf of u daar nood aan heeft.

Comments are closed.