Belangrijke punten van een kapotte auto

Als je een ongeluk hebt gehad met jouw vervoersmiddel dan is dat natuurlijk erg vervelend omdat de auto schade op kan lopen. Als je een frontale botsing gehad hebt zal er niet veel van het motorblok overblijven en zal de schade zeer waarschijnlijk hoog oplopen. Ook de onderdelen die het stuurgedrag beïnvloeden kunnen door een ongeluk kapot zijn gegaan waardoor jij de auto niet meer goed zou kunnen besturen. Je mag dan dus met deze auto niet meer de weg op omdat dit gevaar voor jou en je medeweggebruikers op kan leveren.

De auto alsnog bij de sloperij krijgen
Als je er achter bent gekomen dat de reparatie van jouw vervoersmiddel wel eens erg hoge kosten met zich mee kan brengen dan kan je er ook voor kiezen om de auto naar het autokerkhof te laten vervoeren. De auto wordt opgehaald door middel van een takelwagen zodat er geen gevaarlijke situaties op de weg komen. Je krijgt als de auto opgehaald wordt een vrijwaringbewijs voor de auto die afgevoerd wordt. Daarmee kun je de verzekering en wegenbelasting stopzetten zodat je geen onnodige kosten hebt.

Een vergoeding voor het afgeven van jouw auto is heel normaal
Als je een auto hebt die niet meer in staat wordt geacht om op de weg te rijden en repareren wordt te duur dan kun je hem het best laten slopen. Als je jouw auto aan een sloperij geeft krijg je daar in de meeste gevallen nog een vergoeding voor terug. Die vergoeding is afhankelijk van de staat van de auto en de schade die het voertuig heeft. 

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

Comments are closed.