Barcelona is een populaire bestemming voor citytrips

Barcelona, wie kent deze prachtige Spaanse stad niet? Zon, zee, voetbal en de Ramblas is zomaar een greep uit de woorden waar men aan denkt als er aan Barcelona gedacht wordt.

Barcelona is de een na grootste stad van Spanje en heeft ruim 1,6 miljoen inwoners. Barcelona ligt in het noordoosten van het land, pal aan de Middellandse zee. Het klimaat is mediterraan waarbij de zomers lang zijn en de winters mild. Vanaf maart zal vaak het kwik al stijgen naar temperaturen rond de 20 graden en deze temperatuur neemt vaak rond november pas af. De beste reistijd is dan ook zeer ruim te nemen: alleen in juli en augustus wordt het vaak warmer dan 30 graden. Zelfs in de winter kan er volop van de zon genoten worden in Barcelona. Er valt dan ook weinig regen. De regen die er dan wel valt, valt vaak tijdens korte en hevige hoosbuien.

Er valt in Barcelona voldoende te beleven. Naast het mooie strand en de wereldberoemde Ramblas, zijn er verschillende architectonische hoogstandjes te bezoeken, velen ervan ontworpen door Antoni Gaudí. Uiteraard kan er in een wereldstad als Barcelona uitstekend gewinkeld worden. Het winkelgebied is een van de meest uitgebreide van Europa. De Gotische Wijk en El Born zijn de meest bekende winkelgebieden. Ook is het nachtleven in deze twee wijken uitstekend, maar ook elders in de stad kan de avond welbesteed worden. Wie van lekker eten houdt, kan zijn hart ophalen in een van de vele restaurants die de stad rijk is. Het is gebruikelijk om rond 19.30 uur te gaan dineren.

Aanbieder stedentrips naar Barcelona: http://www.familyfuntravel.nl/stedentrip/barcelona
Alle vakanties met kinderen: http://www.familyfuntravel.nl

Comments are closed.