Badkamerinterieur (o.a. glazen douchewand en binnendeuren)

Badkamerinterieur

Uw badkamerinterieur kan mooi worden gemaakt op vele verschillende manieren! Een trend in veel badkamers tegenwoordig, zijn glazen oplossingen. Zo kunt u denken aan een glazen wasbak, glazen douchewand, een volledige glazen douchecabine of bijvoorbeeld een glazen binnendeur. Deze komen allen steeds vaker voor. Een gehele douchecabine geeft natuurlijk wel veel meer comfort in een badkamer. De warmte blijft hier tijdens en na het douchen goed in hangen. Wel zo fijn tijdens Nederlandse temperaturen in de winter. Mocht dit niet voldoende zijn, kan er voor nog meer comfort gedacht worden aan dubbel glas in de badkamer. Zo blijft er meer warmte in de badkamer.

De glazen meubelen, wanden en cabines laten veel licht door en dit creëert ruimte voor uw badkamer. Toch moet er wel rekening gehouden worden met de transparantie van glas. Voor een douchecabine is het vaak niet wenselijk als de gehele deur transparant is. Dit geldt evenals voor een badkamerdeur. Een beetje privacy is in deze gevallen toch wel op zijn plaats.

Voor deze situaties zijn er ook andere oplossingen. Een glazen deur hoeft bijvoorbeeld niet transparant te zijn. Er zijn verschillende matte glassoorten die ervoor zorgen dat men in de badkamer wel zijn privacy behoudt, maar toch kan genieten van het stijlvolle glas. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een matte folie. Hiermee kunnen bepaalde gedeeltes goed worden bedekt. Ook kunnen glazen binnendeuren volledig worden gematteerd. Dit geeft weer een andere uitstraling aan een badkamer.

Er zijn vele mogelijkheden om een badkamer geheel naar eigen wens in te richten. Wilt u meer informatie over één van de onderwerpen in dit artikel? Klik op één van de links, hier is meer informatie te vinden!

Comments are closed.