Autosloperij in Nederland als voortrekkersrol

In ons land worden er ieder jaar vele wagens sloopt. In de afgelopen tientallen jaren zijn al vele miljoenen wagens gesloopt. De meeste afgedankte auto’s worden in Nederland ingeleverd op het moment dat eigenaren een nieuwe of een andere tweedehands auto aanschaffen. De crisis heeft er wel voor gezorgd dat er minder wagens worden gesloopt. Als de verkoop van nieuwe auto’s namelijk plotseling afneemt, dan merken eigenaren van sloperijen en mensen die in deze branche werken dat het aantal gesloopte wagens afneemt.

Nederland is wat het slopen van wagens betreft een absolute koploper in Europa. Uit recente data van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt namelijk dat Nederland op dit moment ongenaakbaar is. Wij kunnen als Nederland op het vlak van autosloop buitengewoon goede cijfers voorleggen. Dat is geen toeval, want Nederland speelt in Europa een opvallende voortrekkersrol. Dit onder meer op het vlak van shreddertechnologie.
Bij de keus voor een sloperij, om sloopauto aan te bieden is het daarom goed om te weten dat je vrijwel altijd in zee gaat met betrouwbare bedrijven. Het zijn dus ook vooral bedrijven die op een betrouwbare wijze te werk gaan en je kunnen helpen bij het milieuvriendelijk slopen van je wagen. Desondanks zijn er nog altijd sloperijen te vinden die het niet zo nauw nemen met de regels. Waar geld is te verdienen, zullen nu eenmaal altijd bedrijven zijn die op zo’n manier werken dat ze veel geld kunnen verdienen door de regels aan de laars te lappen. Het is zo dat het vaak wel veel geld kost om op een milieuvriendelijke manier auto’s te recyclen.

Comments are closed.