Autosloperij en strenge controles

In het verleden werd er vooral gedacht dat een sloperij een louche bedrijf was waar veel en eigenlijk voornamelijk zwart geld in omging. Controles werden er destijds ook nauwelijks uitgevoerd. Je had het in het verleden ongeveer 2000 autosloopbedrijven in heel Nederland en België. Tegenwoordig is er veel verandering gekomen in deze branche. Ook zijn er vaak vele strenge controles. Hierdoor zijn de nu bestaande autosloperijen zeer serieus geworden. Wanneer de bedrijfsuitvoering van een autokerkhof slecht is en de regels worden niet nagekomen, dan kan het einde oefening betekenen voor een autosloperij.

 

In het verleden, toen er veel autosloperijen waren, zijn zowel grote als kleine autosloperijen ten onder gegaan door de strengere regelgeving en dito controles. Deze autosloopbedrijven voerden een slecht beleid en sloopten de auto op een erg schadelijke manier, een manier die slecht was voor het milieu. De autosloperijen van nu worden zeer streng gecontroleerd. Wanneer de autosloperijen bepaalde regels niet nakomen volgt eerst een hoge boete. Dit heeft er toe geleid dat de meeste autosloop bedrijven zich aan de gestelde regels houden.

 

Tegenwoordig kunnen klanten van autosloperijen via het internet onderdelen zoeken. Hierdoor kunnen de klanten heel snel onderdelen vinden en autosloperijen kunnen zo effectief hun onderdelen snel verkopen. De autosloperijen zijn op het internet ook redelijk goed vertegenwoordigd. Je ziet ook steeds vaker dat een sloperij een eigen website heeft waar je allerlei info kunt vinden over de sloperij in kwestie. Je kunt ze hiervoor ook rechtstreeks contacteren wanneer je een vraag hebt of een sloopauto wilt aanmelden.

Comments are closed.