Auto Importeren

Auto importeren: wanneer loont het?
Een auto importeren kan duizenden euro’s schelen. Wanneer is het nu echt aantrekkelijk om over de grens te shoppen?

Een auto kopen uit een buitenland om te importeren lijkt moeilijk, maar tegenwoordig rust er geen taboe meer op. Als je al een auto in het oog hebt danwel gekocht, is het handig om direct naar de pagina te gaan met informatie over het afmelden uit Duitsland danwel het importeren naar Nederland..
Waar gaan we kijken als we een auto willen importeren vanuit het buitenland? Qua afstand is het al snel beperkt tot Duitsland en Belgie. De keuze tussen die twee is ook redelijk simpel:

Duitse auto’s zijn goedkoper (belasting lager)
Duitsers kopen hun auto’s met veel extra accessoires
Duitsers onderhouden hun auto’s beter
Er zijn meer Duitsers (en dus meer auto’s)
Er staan in Duitsland meer autofabrieken. Die autofabrieken hebben voor personeel allerlei regelingen waarmee die goedkoop jaarlijks een nieuwe auto mogen kopen. Die van het vorig jaar wordt dan verkocht als zogenaamde Jahreswagen.
Het is dus zinvol om voor de import een auto te zoeken in Duitsland.

Enkele populaire autos zijn de BMW M6.

De BMW M6 Gran Coupe is de derde variant van de BMW M6 naast de bestaande Coupe en Cabrio. Deze nieuwste toevoeging aan het M gamma brengt de gebruikelijke sportieve M kenmerken samen met extra luxe en esthetiek. De BMW M6 Gran Coupé staat aan het begin van de zomer in de showroom.

Een derde instantie variant van de BMW M6 high-PRESTATIES sportwagen is ingesteld om te worden gepresenteerd voor de eerste keer als de BMW M6 Gran Coupe voegt zich bij de bestaande Coupe en Convertible modellen in de line-up. Het nieuwe lid van de M6 familie brengt gebruikelijke M prestatiekenmerken met extra porties van luxe en esthetiek. De hoogtoerige V8 enginewith M TwinPower Turbo-technologie en 412 kW/560 pk stuwt de BMW M6 Gran Coupe van 0 – 100 km / h (62 mph) in 4,2 seconden. En de elegant sportieve lijnen van de vier-deurs Coupe worden aangevuld met op maat gemaakte functies, zoals de koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) dak. De grotere binnenruimte van de BMW M6 Gran Coupe kunnen twee passagiers achterin genieten van royale niveaus van comfort aan boord, en er is nog een derde achterbank voor gebruik op korte afstanden.

Net als in de BMW M5 werd er door het Beierse bedrijf de S85, een 5,0-liter V10-blok van 507 pk en 520 Nm in de auto geplaatst.

BMW heeft er voor gekozen om het dak van de M6 van koolstofvezel te maken om zo gewicht te besparen, net als bij de BMW M3 CSL. Voor de BMW M6 is een unieke kleur ontwikkeld, namelijk Indianapolis Rood. Verder kan de M6 besteld worden in de andere kleuren die alleen beschikbaar zijn voor de M modellen van BMW: Sepang Brons, Interlagos Blauw, en Silverstone Blauw. De E63 M6 had als laatste nieuwprijs € 162.100 maar is sinds 2010 niet meer nieuw te bestellen.

Comments are closed.