Asbest verdwijnt, zonnepaneel verschijnt

De provincie Overijssel heeft opnieuw een subsidie beschikbaar gesteld voor het verwijderen van asbest op de daken van de boerderijen en Overijssel. Voorwaarde is wel dat er tevens zonnepanelen geplaatst worden.

Subsidie

Per m2 verwijderde asbest ontvangt iedere deelnemer 3 euro als bijdrage voor het aanschaffen van de zonnepanelen. Er is 2,3 miljoen beschikbaar gesteld om deze subsidie te financieren.

2011

In 2011 was er een vergelijkbare subsidieregeling. Toen kreeg men de subsidie voor het saneren van asbest. Deze actie was een groot succes. Ruim 120 agrarische bedrijven hebben op deze manier een bijdrage ontvangen om zonnepanelen aan te schaffen. Met dit nieuwe initiatief wil de provincie het verwijderen van asbest bevorderen. Het is namelijk gebleken dat er zich nog ruim 7 miljoen m2 asbest op de daken in Overijssel bevindt.

Ook voor u?

In principe is een subsidie voor iedereen toegankelijk. Aan de meeste subsidies zitten echter wel voorwaarden verbonden. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Neem dan contact op met uw gemeente of provincie. Wilt u meer weten over het verwijderen van asbest of de aanschaf van zonnepanelen? U kunt dan het beste contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf. Neem voor meer informatie over zonnepanelen contact op met Zonnepanelen Garant.

Comments are closed.