AOV berekenen geeft een persoonlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering

 Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp-ers

Arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering voor zzp-ers, freelancers, zelfstandigen en andere arbeidsvormen waar er niet voor een vaste baas of bedrijf gewerkt word. Arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt normaal door bovenstaande partijen verzorgd. Echter mensen die voor zichzelf werken of in een vast dienst verband moeten zelf hun arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen. Als je niet een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt en je raakt arbeids ongeschikt dan kun je heel erg in de problemen komen. Je krijgt namelijk geen inkomen meer.

AOV zelfstandigen omgeruild voor WAZ

AOV zelfstandigen is zoals je hier boven kort kon lezen een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor freelancers, zzp-ers en zelfstandigen. We gaven ook al aan dat je zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering helemaal niet verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid. Een paar jaar gelede was er voor deze groep ondernemers inplaats van het bestaande Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandige de WAZ. Deze regel is echter in 2004 af geschaft. Dit kwam simpel weg omdat de betalen premie te veel te hoog was. Daarbij vonden de zelfstandig ondernemers het uit te keren bedrag te laag. Mede daarom is de WAZ afgeschaft en de AOV zelfstandigen er voor in plaats gekomen. Er zijn natuurlijk ook nadelen. 1 daarvan is bijvoorbeeld het verzekeren dat nu niet meer automatisch gebeurt. Zonder een AOV zelfstandigen raak je al je vermogen maar ook de overwaarde van je huis.

AOV berekenen, kies je variabele!

AOV berekenen is voor een zelfstandig ondernemer natuurlijk hartstikke fijn. premie AOV berekenen is daarom ook in het leven geroepen voor deze mensen. Door je AOV berekenen kan iemand precies een AOV samenstellen die bij hem of haar past. Dat wil zeggen dat je helemaal zelf kan beslissen hoe hoog het uittekeren bedrag is. Je kan nu ook aangeven hoelang je bijvoorbeeld wilt overbruggen als je niet aan het werk bent.  Daarnaast kan iemand ook aangeven hoeveel percentage van je inkomen wilt verzekeren en natuurlijk uit wilt laten keren.

Comments are closed.