Antivirussoftware: Kopen of gratis?

Als je ooit twijfelt tussen een betaalde antiviruslicentie aanschaffen, of gebruik maken van een gratis antiviruslicentie, dan geef ik u via dit artikel kort wat extra uitleg over wat goed is en wat niet.

Antivirus

Het komt er op neer dat een gratis antivirusscanner even goed virussen opspoort en verwijdert als een betaalde antivirusscanner. Een groot nadeel bij de meeste gratis antivirusscanners is echter dat deze hun product alsnog willen verkopen, bijgevolg verschijnen er op uw scherm af en toe ongewenste kadertjes met reclame om hun producten aan te bieden en alsnog te verkopen. Ook dien je bij het installeren van vele gratis antivirusscanners goed op te letten tijdens het installeren. Het gebeurt namelijk zeer vaak dat gratis software andere software probeert bij te installeren.

Indien u iets niet zeker weet of twijfel heeft neemt u hieromtrent best toch even contact op met een ervaren computer hersteller.

In dit artikel ga ik kort iets dieper in op hoe je de beste antivirusscanner van het moment kan opsporen en installeren.

In het begin was de keuze tussen de beste antivirusscanner vlug gemaakt, het kwam er meestal op neer ofwel te kiezen voor Norton of Mcaffee. Ondertussen zijn er talloze antivirusprogramma’s op de markt, wat het voor de gemiddelde gebruiker moeilijk tot bijna onmogelijk maakt om de juiste keuze te maken.

Hieromtrent kunt u zich best wenden tot een onafhankelijk bureau die antivirusprogramma’s op verschillende gebieden test. Dit onafhankelijke bureau AV-test gaat elk antivirusprogramma op een vooraf bepaalde lijst van onderdelen testen en plaatst enkele keren per jaar hun resultaten online.

Let wel dat de resultaten kunnen wijzigen, in die zin dat het niet zo is dat een antivirusprogramma die nu als beste uit de lijst komt, ook gegarandeerd volgend jaar nog de beste zal zijn.

Het is dus raadzaam wanneer u op het punt staat een nieuwe antiviruslicentie aan te schaffen kort even te kijken naar deze lijst, of eventueel contact op te nemen met een computer hersteller die daar meer van op de hoogte is.

Comments are closed.