Agoda.com komt met kleurrijke hotelaanbiedingen voor het Holifeest in India

holi2

Agoda.com komt met geweldige aanbiedingen voor hotels in India in de aanloop naar het jaarlijkse Holifeest, India’s beroemdste en kleurrijkste feestdag.

Zoals met veel feestdagen in Azië is de viering van Holi een mix van astrologische rituelen, religieuze tradities en unieke culturele gewoonten. Holi is een Hindoeïstisch feest dat het verhaal gedenkt van Hiranyakashipu en zijn zoon Prahlada. Na gezegend te zijn met onsterfelijkheid door de god Brahma werd Hiranyakashipu steeds arroganter en begon zelfs te eisen dat mensen hem aanbidden. Prahlada daarentegen was toegewijd aan de god Vishnu, tot grote woede van zijn vader, die hem om deze reden probeerde te vermoorden. Prahlada overleefde verschillende aanslagen op zijn leven, maar gaf uiteindelijk toe aan het noodlot en liet zichzelf in brand steken, samen met zijn tante Holika, een onsterfelijke demon. Hij bad tot Vishnu voor bescherming en tot ieders verrassing overleefde Prahlada terwijl Holika werd verteerd door het vuur.

Dit jaar is de viering van Holi op 27 maart en de daaropvolgende dagen. Het feest wordt niet in het hele land op precies dezelfde manier gevierd, al zijn er gemeenschappelijke thema’s en gebruiken.  Dansen, muziek, lekker eten en vrolijkheid lopen als een rode draad door de viering van Holi. Jonge kinderen, tieners, ouders, grootouders: iedereen feest mee.  Grote vreugdevuren, Holika genaamd, herdenken in verschillende steden de miraculeuze wijze waarop Prahlada aan de dood wist te ontsnappen. In sommige dorpen is het zelfs een heuse sport voor rivaliserende groepen mannen om het hout van elkaars vuren te stelen en ook vinden er vaak wedstrijden plaats om te zien wie de hoogste menselijke piramide kan bouwen en zo de pot karnemelk weet te breken die hoog boven de straat is opgehangen. Wie door India reist en ziet dat vrouwen mannen slaan met stokken of opgerolde kleden: geen zorgen, het hoort allemaal bij de viering van Holi.

Het meest in het oog springende onderdeel van de viering is het gooien van gekleurd poeder naar andere feestgangers. Paars, oranje, rood, blauw en vele anderen kleuren vliegen door de lucht en toveren de massa’s mensen die op de been zijn om in een levende regenboog. Een prima gelegenheid om unieke foto’s te maken, maar zorg wel dat uw toestel ‘Holi-proof’ is!

Zoals veel andere zaken in India moet je het Holifeest gezien hebben om het te kunnen geloven. Het is een unieke viering van het leven en van de Indiase cultuur en iedereen is welkom om mee te doen. Als u een bezoek aan India gepland heeft voor maart, dan heeft Agoda.com aanbiedingen voor hotels midden in het feestgedruis.

Agoda.com is een toonaangevende website voor hotelreserveringen en onderdeel van de aan de Nasdaq geregistreerde Priceline Group (Nasdaq: PCLN).

Comments are closed.