Agoda.com belicht tophotels voor het Oktoberfest in München

Agoda.com maakt zich op om het glas te heffen ter ere van het grootste bierfestival ter wereld: het Oktoberfest, dat ieder jaar in de Beierse hoofdstad München plaatsvindt en zestien dagen duurt. Dit jaar wordt het festival gehouden van 21 september tot en met 6 oktober.

Het beeld dat de wereld heeft van het Oktoberfest is er een van lachende meisjes in traditionele Duitse Dirndl-jurken, die tien tot twaalf gigantische pullen bier tegelijk vasthouden. Hoewel dit zeker een waarheidsgetrouw beeld van de viering is, komt er meer kijken bij het feest en zijn 213-jarige bestaansgeschiedenis. In 1810 werden de inwoners van München uitgenodigd op een ​​gigantisch veld om het huwelijk van prins Ludwig I en prinses Therese van Saksen-Hildburghausen te vieren. De festiviteiten werden gehouden op Theresa’s Weide: Theresienwiese, in het Duits. Zowel de naam als de traditie is gebleven en vandaag de dag staat de viering bij de lokale bevolking simpelweg bekend als ‘die Wiesn’.

In de loop der jaren zijn er vele onderdelen en activiteiten toegevoegd aan de viering waardoor het echt een evenement van wereldklasse is geworden. Parades, landbouwshows, carnaval, optochten en muzikale optredens gaan de hele dag door tijdens het festival, terwijl duizenden mensen bij elkaar komen in enorme tenten om te zingen, te eten, te drinken, te socialiseren en te genieten van twee eeuwen Duitse traditie. Het festival is slechts 24 keer in zijn geschiedenis afgelast, vanwege uitbraken van cholera, diverse oorlogen en ernstige economische crises.

Het meest zichtbare aspect van het evenement zijn natuurlijk de gigantische pullen bier die iedereen in zijn hand lijkt te hebben. Het lijkt misschien een eenvoudig partydrankje, maar het bier dat wordt geserveerd is niet zomaar een brouwseltje. Bieren die worden geserveerd op het Oktoberfest moeten voldoen aan het Reinheitsgebot, een 16e-eeuwse wet die ervoor zorgt dat het bier dat geproduceerd is in de regio uitsluitend bestaat uit de zuiverste ingrediënten. Niet mis: er wordt ongeveer acht miljoen liter bier per jaar geconsumeerd!

En we zouden nalatig zijn als we vergeten om de prachtige stad München te vermelden. Zelfs al zou men alleen maar naar het Oktoberfest gaan, dan is er nog genoeg te zien en te genieten in een van de populairste steden van Duitsland. De prachtige architectuur, weelderige paleizen en kastelen, uitgestrekte parken, het bruisende nachtleven en de grote verscheidenheid aan eetgelegenheden zorgen dat elke bezoeker, zelfs als ze intimiderende pullen bier mijden, het motto van de stad zal onderschrijven: München mag dich (München houdt van u)!

De hotels werden gekozen om hun reputatie als kwaliteitshotels, maar zullen zich binnenkort vullen met feestvierders die het Oktoberfest bezoeken. Bekijk de hotels, boek een kamer en kom vast in een feeststemming!

Agoda.com is een toonaangevende website voor hotelreserveringen en onderdeel van de aan de Nasdaq genoteerde Priceline Group (Nasdaq: PCLN).

Lees het volledige artikel hier: http://www.agoda.com/nl-nl/info/oktoberfest-2013.html

 

Comments are closed.