Affiches bestellen bij de drukwerkexpert voor de beste kwaliteit

Affiches bestellen en drukken laat je het best over aan een drukwerkexpert. De kwaliteit van het drukwerk is dan namelijk beduidend beter dan wanneer de affiches thuis of bij een normale copyshop geprint worden. Een drukwerkexpert denkt bovendien met de klant mee. Wanneer hij of zij affiches wil bestellen en laten afdrukken, bespreekt de specialist de verschillende mogelijkheden. Wat is de gewenste papierdikte? Op welk papiersoort komt het affiche het beste tot zijn recht? Zijn er nog wensen betreffende de afwerking? Wanneer de klant nog niet eerder affiches heeft laten drukken, dan kan het lastig zijn om zelf een beslissing voor al deze zaken te maken. Een drukwerkexpert is dan ook daar voor de klant om hem van advies te voorzien, zodat toch het gewenste resultaat bereikt wordt.

Op welke zaken moet er gelet worden bij affiches bestellen bij de drukwerkexpert?

Er zijn een tal van zaken waarop gelet moet worden als affiches bestelt gaan worden bij een drukwerkexpert. Een affiche drukken begint bij een ontwerp. Het is het beste als deze al direct in de juiste afmeting, in het juiste bestandstype en in de juiste kleuren aangeleverd wordt. Het is goed om na te gaan of de desbetreffende specialist nog specifieke eisen heeft ten aanzien van het aanleveren van het affiche. Afbeeldingen en foto’s dienen doorgaans in de hoogst mogelijke resolutie aangeleverd te worden. Daarnaast moet de juiste keuze gemaakt worden voor het soort papier: dik of dun, met of zonder coating. Ieder soort papier zorgt immers voor een andere uitstraling.

Laat de drukwerkexpert een proefdruk maken

Wanneer de keuze voor een soort papier gemaakt is, is het aan te raden om voorafgaand aan het drukken een proefdruk door de drukwerkexpert te laten maken. De klant kan dan bekijken of het resultaat naar wens is, of dat er toch voor een ander soort papier gekozen moet worden. Ook aanpassingen aan het ontwerp zijn dan nog mogelijk. Het is immers zonde om een grote hoeveelheid affiches te bestellen die niet aan de eisen en wensen voldoen.

Comments are closed.