8 redenen waarom je thee zou moeten drinken

Studies blijven de medicinale voordelen van thee aantonen

Al sinds eeuwen drinken mensen thee, omdat het overal voor zou helpen: Van hoofdpijn tot depressie.

Voedingsdeskundige Patricia Bannan geeft u acht redenen waarom we groene thee moeten drinken.

1: Thee bevat een kleine hoeveelheid natuurlijke fluoride, een chemische stof die kan helpen bij het voorkomen van tandbederf.
Wanneer fluoride mengt met speeksel kunnen bacteriën niet bij de holten komen. Daarnaast helpt fluoride om tanden in de vroege stadia van tandbederf te herstellen.

2: Studies tonen ook aan dat catechines (antioxidanten) in groene thee-extract tot gewichtsverlies kan leiden. Het stimuleert het lichaam om calorieën te verbranden en lichaamsvet te verbranden, vooral bij de buikzone.

3: Dankzij de polyfenolen (de antioxidanten in thee), kan nippen aan een kop thee kankerbestrijdende effecten hebben.

4: Hoewel veel onderzoeken geen consistent bewijzen leveren zou thee kunnen helpen om bepaalde vormen van kanker te voorkomen.
De antioxidanten in groene thee zouden de groei van tumoren afremmen.
Een studie uit Italië toonde aan dat het drinken van drie kopjes groene thee per dag prostaatkanker kan voorkomen.
Echter, omdat de studies zijn eenduidig zijn, kan het National Cancer Institute niet aanbevelen om wel of geen thee te drinken om het risico van elke vorm van kanker te verminderen

5: Wetenschappers zijn het erover eens de ‘acht glazen water per dag’ regel misleidend is en dat dranken zoals koffie en thee het lichaam net zo goed hydrateren als water. Wel is het belangrijk om te streven naar een matige inname van cafeïne, met niet meer dan een tot twee kopjes tegelijk.

Volgens een studie uitgevoerd in Nederland en gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, is het drinken van thee geassocieerd met een meer dan 50 procent daling van ernstige atherosclerose (verharding en vernauwing van de slagaders) bij vrouwen die 1 tot 2 kopjes per dag dronken.

Een andere studie, gepubliceerd in het tijdschrift Stroke, toonde aan dat langdurige consumptie van zwarte, groene, oolong of witte thee het risico op beroertes kan verlagen met maar liefst 60 procent.

Onderzoekers zeggen dat de anti-oxidanten, in overvloed te vinden in thee, een cruciale rol kunnen spelen bij het voorkomen van hart-en vaatziekten.

6: Thee kan ook helpen bij de preventie en behandeling van neurologische aandoeningen, met name degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer.

Uit onderzoek blijkt dat de polyfenolen in groene thee voorkomen dat de neurotransmitters die betrokken zijn in de hersenfunctie, zoals dopamine en adrenaline, afbrokkellen.

Een tot twee kopjes groene thee per dag kan uw geheugen stimuleren.

7: Studies hebben aangetoond dat oudere vrouwen die thee dronken een hogere botdichtheid in hun heupen hadden en minder botverlies dan vrouwen die geen thee dronken.

8: Witte thee is effectief gebleken bij het bestrijden van infecties veroorzaakt door stafylokok en de streptokok bacterie, longontsteking en tandbederf.
Onderzoekers denken dat de natuurlijke chemische stoffen in witte thee veel voordelen biedt aan het immuunsysteem en de algehele gezondheid.

Comments are closed.