6 bespaartips

Uw woning verliest veel energie zonder dat u daar bij stilstaat. Wij hebben een paar concrete tips om daar iets aan te doen:

1. Muurisolatie
U kunt natuurlijk er voor kiezen om uw spouwmuren te isoleren door ze te vullen met isolerend materiaal. Bij oudere huizen kan het beter met gevelisolatie gedaan worden. Maar wist u dat u uw huis ook goed kan ondersteunen met de isolatie door te kiezen voor een donkere kleur van u dak en muren? Als u het van binnen dan juist wit maakt zodat u weinig lampen aan hoef te doen overdag, dan bespaart u dubbel.

2. Isoleer de ramen
37% van alle energie gaat verloren via de ramen. Dit is een gemiddelde, het ene huis heeft natuurlijk meer en grotere ramen dan de andere. U kunt dit eenvoudig verhelpen door te kiezen voor dubbelglas, HR glas, HR+ en HR++ glas.

3. Vloerisolatie
Uw vloer is verantwoordelijk voor 25% van het warmte verlies. Gelukkig is een vloer eenvoudig te isoleren als er een kruipruimte is. Doe dit met glas of steenwol.

4. Gebruik radiatorfolie achter uw radiator
Een radiator geeft over de hele oppervlakte warmte af. Daarom is het zo jammer dat één kant van een verwarming altijd een muur is. Door er radiatorfolie achter te plakken kunt u veel warmte uw woning in sturen wat gunstig is voor de stookkosten.

5. Gordijnen
Veel mensen hebben ze verbannen en kiezen voor luxaflex of rolgordijnen. Maar het klassieke gordijn kan u ook veel geld besparen. In de zomer houdt het de zon buiten en in de winter voorkomen ze dat er warmte via de ramen verloren gaat. Doe de gordijntjes wel zo veel mogelijk dicht in de winter.

6. Isoleer leidingen
Bij de distributie van warm water door uw CV-ketel gaat veel warmte verloren. Dit is eenvoudig te minimaliseren door de leidingen te isoleren. Als u daarnaast ook nog zorgt dat de leidingen niet zo lang zijn dan slaat u twee vliegen in 1 klap!

Comments are closed.