2 Stedentrips combineren

De 2 stedentrips die je gemakkelijk kan combineren zijn Barcelona en Gerona. Barcelona  staat bekend om zijn prachtig gebouwen  en natuurlijk de voetbalclub F.C. Barcelona . Maar waar niet veel mensen van op de hoogte zijn dat je deze stedentrip perfect kan combineren met een stedentrip naar Gerona.  De stad is natuurlijk niet zo groot als Barcelona  maar heeft qua cultuur, eten en kunst zeker ook veel aan te bieden.  Stedentrips kan je lastminute Spanje boeken en afreizen  door een reis per bus.

Het eerste waar een sportliefhebber aan denkt als hij of zij Barcelona hoort is de populaire voetbalclub F.C. Barcelona.   Als je nog maar een beetje interesse hebt in voetbal is het zeker een aanrader om het stadion eens te bezoeken, het is een stadion met meer dan 90.000 zitplaatsen en ligt voor de helft onder de grond.  Voor diegene die dan weer meer interesse in kunst, cultuur of geschiedenis hebben  doet Barcelona direct aan Sagrada Familia denken.   Dit is een basiliek die al bestaat sinds de 19de eeuw en is gebouwd door de bekende kunstenaar Antoni Gaudi.   De basiliek is gemaakt uit verschillende stijlen zoals Spaanse gotiek en de Jugendstil.  Buiten deze 2 bezienswaardigheden zijn er nog tal van plaatsen die de moeite waard zijn zoals De Port de Barcelona, Parc Guell, Het Casa Mila enzovoort.

Na Barcelona is het de moeite waart om de kleine stad Gerona te bezoeken.  De meest toeristische plaats in deze stad is de Kathedraal van Gerona ofwel de Santa Maria Kathedraal.   De kerk is gebouwd op een hoger punt  waardoor je het op elke moment kan zien als je door de stad wandelt.  Ook is er in de kathedraal een museum te bezichtigen die zeker de moeite waard is.  Als je toch bezig bent met museums te bezoeken kan  je ook in ene keer het Museu d’Historia de Girno  bezoeken. Hier word je terug in de tijd ingenomen  om meer te weten e komen over de geschiedenis van de stad.  Voor meer te weten over deze gecombineerde stedentrip, surf dan naar Last minute naar Spanje.

 

Comments are closed.