Dakkapel zelf plaatsen
Het zelf plaatsen van een dakkapel is een uitdagende klus die u veel tijd kan gaan kosten. Maar als u een ervaren klusser bent is dit vaak geen probleem en vindt u dit een leuke uitdaging om al uw kennis en ervaring in de praktijk toe te passen.
De voorbereiding
Bij het plaatsen van een dakkapel is het belangrijkste begin het maken van een gat in het dak, dat noemen we ook wel de daksparing. U kunt uw dakpannen gebruiken om te bepalen hoe breed uw dakkapel wordt. Zo zorgt u ervoor dat uw dakpannen goed aansluiten op de wanden van uw dakkapel. Als dit niet lukt kunt u de ruimte opvullen met een loodslabbe. Een loodslabbe is een strook bladlood om een ruimte op te vullen en waterdicht te maken.
Nu kunt u een draagconstructie plaatsen, dit is het houten ‘geraamte’ van de dakkapel. Het is belangrijk dat u de hoeken van de draagconstructie stevig op uw dak bevestigt. Als dit klaar is dan kunt u de dakkapel plaatsen.
De afwerking
Nu is het tijd om de buitenkant van de dakkapel af te werken. Het is zaak dat u dit zo snel mogelijk doet zodat uw dak wind- en waterdicht is. Als u bij het aftimmeren meteen aandacht besteedt aan goede isolatie van uw dakkapel dan heeft u straks ook minder stookkosten.
Als de kapel van buiten is afgetimmerd kunt u met de binnenkant aan de slag. Dit heeft minder haast dan de buitenkant, het is verstandig om hier uitgebreid de tijd voor te nemen. De binnenkant is tenslotte de kant die u het meest ziet.
Uw dakkapel laten plaatsen
Als u geen ervaren klusser bent of zeker wilt weten dat uw dakkapel goed is geplaatst dan kunt u dit laten doen door een dakkapel specialist. De kosten zijn misschien iets hoger dan als u uw dakkapel zelf plaatst, maar mocht er iets mis zijn met uw dakkapel dan kunt u vaak gebruik maken van de garantie.