Waterwratjes

Verschijnselen van mollusca contagiosa

De verschijnselen zullen na enige maanden al zichtbaar worden. Je zal bollige pukkeltjes krijgen. Ze zijn glanzend van kleurtje en zullen af en toe eveneens huidkleur bezitten. Er is wel een indeuking in het midden. In het aanvang zijn ze vrij klein, echter na enige maanden zullen ze groter worden. In enig voorvallen gaan ze tevens 1 cm groot worden. In het aanvang zullen er niet veelvuldig zijn, maar na een tijdje zal men toch wel veel waterwratjes krijgen. Je zal ze meestal op de nek, de oksels en de romp krijgen. In enige voorvallen kunnen ze zelfs op het gezicht voorkomen.

Een volwassene kan ze regelmatig in schaamstreken krijgen. Waterwratjes kunnen ontsteking brengen. Ze zullen rood zijn van glans. Er kunnen dan eveneens korstjes voortkomen. Na enige tijd kan de huid dan zich genezen. De diagnose kan vastgesteld worden door de voorkomende verschijnselen.
Behandeling van mollusca contagiosa

Er zijn een paar methoden om wratjes te behandelen. Er zal gekozen worden voor bevriezing van de mollusca contagiosa. Men zal overgaan tot een elektrisch verbranding. Er kan eveneens gebruikt gemaakt worden van een scherpe lepeltje om ze af te krabben. Als nodig kan eveneens een verdoving toegediend worden aangezien af en toe zal de behandeling enigszins pijnlijk worden voor het kindje. Maar in de beste voorvallen maakt men geen gebruikt van deze behandelingswijzen. De mollusca contagiosa zullen van zichzelf na enige tijd verdwijnen. In uitzonderlijke voorvallen zullen mollusca contagiosa meer dan een jaar blijven. Er worden vaak geen littekens overgehouden. Er wordt aangeraden om de waterwratjes niet krabben met nagels.

 

Comments are closed.