Wat te doen als je Windows 10 haat?

De meesten onder ons hebben reeds een computer die ofwel vanzelf geüpgraded is naar Windows 10, ofwel bewust de overstap gemaakt hebben. Maar niet iedereen is hier even tevreden mee, sommigen zijn zelfs zo ontevreden dat ze eigenlijk graag terugkeren naar hun oude vertrouwde versie. Alvorens je hiervoor contact opneemt met een ervaren computer hersteller, raad ik aan dit artikel eens kort door te nemen, hier geef ik namelijk enkele tips wat je kan doen wanneer je echt niet verder wenst te werken met Windows 10.

Windows 101. Terugkeren naar uw vorige Windows versie.

Indien je binnen een bepaald aantal dagen beslist dat je niet tevreden bent met Windows 10, kan je gemakkelijk terugkeren naar uw vorige versie, de vroegste versie weliswaar is Windows 7. Indien je dit wenst kan je via start zoeken naar “terugkeren naar Windows 7”. De zoekfunctie brengt dan vanzelf de mogelijkheid naar voor waarin je kan terugkeren naar uw vroegere Windows Versie. Hier hoef je vervolgens enkel maar de stappen te volgen die voor u klaargezet zullen zijn.

2. Wat als je al langer de upgrade uitgevoerd hebt?

Na een bepaalde tijd, of wanneer je een schone installatie van Windows 10 uitgevoerd hebt, is het helaas niet meer mogelijk om op de manier van punt 1 terug te keren naar uw vorige installatie. Om nu nog uw vorige versie terug te kunnen zetten, dien je vooreerst te beschikken over de activatiecode van uw vorige versie. Tot en met Windows 7 zijn de stickers verplicht op de behuizing van de computer of laptop bevestigd. Vanaf Windows 8 zijn de activatiecodes ingebakken op het moederbord. Het volstaat dus de juiste versie te downloaden en ofwel een bootable CD of stick te maken en vanaf hier met uw activatiecode een schone installatie uit te voeren.

Indien je hierover vragen of twijfels hebt, of u wenst dit niet zelf uit te voeren, kan je steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

Comments are closed.