SEO voor Lokale ondernemers

Ondernemers in het algemeen en middenstanders in het bijzonder dienen vaak op te boksen tegen de reeds “gesettelde” online shops die al een tijdje een heel goed resultaat neerzetten op het gebied van zichtbaarheid op het net.

Online shops zijn natuurlijk gezien hun business model volledig afhankelijk van het Internet en zullen daardoor grote aandacht besteden aan het optimaliseren van hun website voor de zoekmotoren ; en het moet gezegd, onze noorderburen hebben dit al geruime tijd goed begrepen. Doe zelf de proef op som op www.google.be en tik een artikel in dat je online wil aankopen, de kans is groot dat je er één of meerdere .nl winkels gaat terugvinden.

Belgische webshops hebben dus iets goed te maken maar zijn met een inhaalbeweging bezig.

Lokale ondernemers springen op de Google kar

Maar niet enkel de online shops zijn gebaad met SEO* (Search Engine Optimization), ook de lokale winkel of praktijk in de stad is optimalisatie van hun web aanwezigheid belangrijk. Als ik een paar lederen schoenen wil kopen in Oudenaarde, zal ik altijd eens die trefwoorden googlen en om te zien welke winkels ik kan gaan bezoeken, wanneer ze open zijn, welke merken er verkocht worden en of er mooie deals te doen zijn. Maw, vind ik een mooie webpagina waarin ik al die info vind, dan zijn de schoenen zo goed als verkocht en zal de kassa rinkelen bij die winkel die ik al eens bezocht heb op het World Wide Web. Gelukkig hebben meer en meer lokale ondernemers dit begrepen en zijn niet enkel aanwezig achter de kassa van hun bedrijf maar ook op het Net.

 

SEO is extra slagkracht voor de lokale ondernemer

Dank zij een webpagina op mijnstad.onderneemt.be, waarbij je “mijnstad” dient te vervangen door de stad waarin je winkel, praktijk of KMO gevestigd is, krijgt je bedrijf een stevige duw in de rug en wordt je op die manier goed zichtbaar in de zoekresultaten van de zoekmotoren.

1 op 5 zoekopdrachten in Google betreffen lokale zoekopdrachten (zoals het voorbeeld hierboven). Dat is heel veel en daarom is het belangrijk dat lokale ondernemers voorzien zijn van alle online mogelijkheden om hun zaak zo goed mogelijk te profileren. Een luxueuze SEO-pagina op mijnstad.onderneemt.be kan je bedrijf een grotere zichtbaarheid geven.

Ben je een lokale ondernemer in wat voor stad ook? Neem dan eens een kijkje op “Mijn Stad Onderneemt” en verbaas je over alle mogelijkheden die je krijgt voor een onklopbare prijs.

SEO definitie

Volgens de Wikipedia is SEO ofwel Zoekmachineoptimalisatie een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan het worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden of trefwoordcombinatie(s). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

 

Comments are closed.