Scheiden of blijven? Wat kan ik het beste doen?

Scheiden? Wat kan ik het beste doen? Deze vraag wordt steeds vaker gesteld, mensen die op het punt staan om te gaan scheiden hebben namelijk heel wat gedachten die door hun hoofd vliegen. Wat nu als het toch nog gaat werken? Waar moet ik heen? Hoe gaat dat met de kinderen? Red ik het financieel dan wel? Dit zijn allemaal twijfels die men ervan weerhoudt om te gaan scheiden. De vraag scheiden of blijven is dan ook geen makkelijke, aangezien het een hele reeks van gebeurtenissen in gang kan brengen, en vaak zit men niet te wachten op al het gedoe wat er bij een scheiding komt kijken. Dus welke keuze kunt u het beste maken?

Scheiden

Wanneer u al menigmaal aan de optie om te gaan scheiden gedacht hebt, dan kan ik u vertellen dat er inderdaad wel iets in uw huwelijk veranderd moet worden, simpelweg omdat u niet meer gelukkig bent. Ik zelf heb ook in deze positie gezeten, het eeuwig twijfelen wat nu de goede keuze is, en ik heb uiteindelijk besloten om voor mijn eigen geluk te kiezen en te gaan scheiden. En ik ben nog steeds gelukkig met die keuze. Nu kan ik natuurlijk niet zeggen dat dit de beste keuze voor u is, een scheiding is immers vaak een lang en moeilijk traject.

Scheiden of blijven

U heeft ook de keuze om te blijven natuurlijk, en dan hoeft u zich daar echt niet zwak om te voelen of iets in die trant, als u uw huwelijk de moeite waard vind om voor te vechten dan zou ik dat doen als ik u was. Wel moet u dan toegeven dat er iets mis is met uw huwelijk, anders had u in eerste instantie nooit aan een scheiding gedacht. Huwelijkstherapie bijvoorbeeld? Ook kan het helpen om contact te zoeken met andere getrouwde of gescheiden stellen en naar hun ervaringen te vragen. En wanneer dit gedaan te hebben, stel uzelf dan nog eens de vraag, scheiden of blijven?

scheiden of blijven

Comments are closed.