Inkoop

Bas, 43 jaar, is al zijn gehele leven tuinman. Omdat hij een grote passie heeft voor alles wat met tuinieren te maken heeft kost het hem dan ook geen enkele moeite om elke dag naar zijn werk te gaan. Eigenlijk zit het in de genen van Bas want zijn vader was ook tuinman en zijn vader, de opa van Bas, was ook al tuinman. Hij heeft zich door de jaren heen wel opgewerkt in het bedrijf waarin hij werkzaam is want sinds een aantal jaar is Bas ook verantwoordelijk voor de inkoop van de bedrijfsinventaris. Dit houdt voornamelijk in dat Bas gaat over de inkoop van de tuingereedschappen zoals grasmaaiers en bladblazers.

Voor de inkoop van tuingereedschappen maakt Bas eigenlijk altijd een keuze tussen enkele vaste leveranciers. Deze keuze maakt hij op basis van prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met deze leveranciers heeft hij ook regelmatig contact wat ook belangrijk is in deze branche. Hij moet deze keer toch wel een moeilijke keuze maken want leverancier A en leverancier B bieden haast identieke producten voor dezelfde prijs aan. De producten zijn allebei van merken die in de branche van hoveniers bedrijven bekend staan als zeer degelijk en kwalitatief waardig.

Omdat deze keus zo moeilijk is besluit Bas om de keuze uit te stellen en te gaan overleggen met zijn leidinggevende. Dit overleg zal morgen direct in de ochtend plaatsvinden. Vanaf elf uur in de ochtend staat de dag van Bas namelijk volgepland met allerlei activiteiten bij klanten van zijn werkgever.  In het overleg draagt Bas alle feiten rondom de inkoop over aan zijn baas en na enig overleg en wikken en wegen besluiten ze te kiezen om de producten in te kopen bij leverancier B. De keuze hierop is voornamelijk gebaseerd op het feit dat de garantietermijnen bij deze leverancier langer zijn.

Comments are closed.