Hoe belangrijk is een vakantie voor u?

Nu de vakantieperiode echt weer is aangebroken gaan veel Nederlanders het land tijdelijk verlaten voor een heerlijke vakantie. Natuurlijk weten we allemaal dat een vakantie in het buitenland altijd lekker is maar hoe belangrijk is een vakantie nu echt voor een mens?

Jessica de Bloom heeft hier onderzoek naar gedaan en komt tot de conclusie dat een vakantie spanje mallorca meer waard is voor een mens dan alleen een leuke tijd.  In haar proefschrift komt ze met interessante conclusie want zo blijkt onder meer dat mensen tijdens vakanties zich veel gezonder voelen. De top van dit gezonde gevoel blijkt op de achtste dag van de vakantie te liggen. Uit het onderzoek blijkt ook dat het in feite niet uitmaakt wat mensen op een vakantie naar spanje doen. Het is voornamelijk van belang dat ze er plezier aan beleven en zich volledig erdoor kunnen ontspannen. Het is van belang dat mensen tijdens de vakantie echt afstand van het werk kunnen nemen. De conclusie van Jessica de Bloom haar onderzoek is dat mensen de tijd weg van het werk nodig hebben om te herstellen van de werkstress van de rest van het jaar.

De resultaten van een Amerikaans onderzoek naar dit thema zijn nog heftiger. Hieruit zou zelfs blijken dat mensen die niet op vakantie gaan, vaker ziek zijn en eerder overlijden. Helaas is niet iedereen financieel in staat om elk jaar op vakantie te gaan. Toch is er voor mensen financieel wel meer mogelijk want er zijn genoeg tips om met een klein budget een te gekke vakantie te hebben. Zo is het verstandiger om niet naar de hoofdstad van een land af te reizen maar naar de tweede of derde stad van een land. Zo is bijvoorbeeld Lyon stukken goedkoper dan Parijs terwijl daar ook echt wel genoeg te zien is.

 

Comments are closed.