Haptonomie behandeling om weer in contact te komen met jezelf

Een haptonomie behandeling kan een uitkomst zijn voor vele mensen. We leven in een maatschappij waarin veel mensen de noodzaak voelen om keuzes te maken op basis van wat zij denken dat anderen willen. Men trekt zich steeds meer aan van wat anderen vinden. Dit kan tot grote problemen leiden, zoals angstige en onzekere gevoelens, onrust en prikkelbaarheid. Om zich weer beter te voelen kan men een haptonomie behandeling ondergaan in Bergen op Zoom. Dit kan zorgen voor meer innerlijke rust en een stabieler gevoel.

Wat houdt haptonomie in?

Haptonomie is ontwikkeld in de jaren 50 en 60 en richt zich op het effect van lichamelijk contact op de gesteldheid van iemand. Bij een haptonomie behandeling wordt een patiënt op een bepaalde manier aangeraakt. Deze aanrakingen moeten ervoor zorgen dat men zich zekerder gaat voelen en meer rust ervaart. Ook moet men zelfverzekerder en minder angstig worden. Maar bovenal wordt inzicht verkregen in de wijze waarop men in het leven staat. Alle gevoelens die men eerder niet kon uiten, komen dankzij een haptonomie behandeling Bergen op Zoom weer naar de oppervlakte.

Waarbij helpt zo’n behandeling nog meer?

Een haptonomie behandeling in Bergen op Zoom is niet alleen effectief om psychische klachten te verminderen. In sommige gevallen kan het ook helpen tegen lichamelijke klachten. Zo heeft een dergelijke behandeling vaak effect wanneer iemand last heeft van vermoeidheid, slaap- of concentratiestoornissen, buikklachten, hyperventilatie of hoofd-, schouder- of nekpijn. Wanneer andere therapieën of medicijnen niet werken, kan een haptonomie behandeling in Bergen op Zoom een goede oplossing zijn. De klachten zullen dan snel weer verdwijnen. In een wereld waar mensen zich steeds meer vergelijken met anderen en door stress sneller last hebben van lichamelijke klachten, biedt haptonomie een uitkomst.

Comments are closed.