De voeding van uw computer vervangen?

Start uw computer plots niet meer op, of is hij uitgevallen en is er geen leven meer in te krijgen? Dan is de kans groot dat uw voeding het begeven heeft. In dit artikel leg ik kort uit hoe u uw voeding in uw traditionele computer kan vervangen. Let wel, indien u twijfelt over bepaalde zaken of u weet niet heel zeker of u het wel correct doet, raad ik aan even contact op te nemen met een erkende computer herstelller.

Voeding vervangen

  • Stap 1: Maatregelen vooraf

Eerst en vooral dient u zicht bewust te zijn van de gevaren van statische elektriciteit. Dit kan namelijk uw volledige computer stuk maken, voornamelijk uw moederbord is zeer gevoelig aan statische elektriciteit. Daarom is het van belang vooraf bepaalde voorzieningen te treffen zoals het dragen van anti statische handschoenen, of het aanbrengen van een antistatische armband. Ook is het handig dat u uw werkmateriaal op voorhand klaarlegt, zoals schroevendraaiers.

  •  Stap 2: Uw oude voeding verwijderen

Start met het volledig ontkoppelen van de elektriciteit. Dus verwijder de stekker uit het stopcontact en ook uit de voeding. Open vervolgens de computer en verwijder intern van alle componenten de stroomkabels. Vervolgens dien je de oude voeding los te schroeven van de behuizing. Meestal is dit bevestigd door middel van vier schroeven.

  •  Stap 3: De nieuwe voeding plaatsen

Zorg er voor dat uw nieuwe voeding zeker voldoende krachtig is om uw computer vlot te laten werken. U kunt op verschillende websites online berekenen hoe zwaar uw voeding dient te zijn voor uw specifieke computer.

Vervolgens ga je omgekeerd te werk als van het verwijderen van de voeding. Eerst dien je de voeding juist te positioneren en door middel van de schroeven terug te bevestigen aan de  behuizing. Vervolgens dien je elke component terug te voorzien van de passende stroomkabel. Deze aansluitingen zijn zo universeel gemaakt dat je onmogelijk kan missen van aansluiting. Wanneer alle aansluitingen klaar zijn kan u uw behuizing terug sluiten. Let er wel op dat de nieuwe voedingskabels niet in de weg zitten van eventuele fans of andere bewegende elementen.

Indien u twijfelt of niet zeker weet of u dit wel correct uit kan voeren, is het beter eerst contact op te nemen met een ervaren computer hersteller alvorens over te gaan tot het wegnemen van onderdelen in uw computer.

Comments are closed.