De klassieker

Als grote voetballiefhebbers gaan Roel en Mark al jaren naar voetbalwedstrijden door heel Europa heen.  Zo is het tweetal al bij wedstrijden van Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Juventus, Valencia en Liverpool geweest. Nu  hebben ze een andere mooie wedstrijd op het oog om heen te gaan namelijk de voetbalwedstrijd waar heel Portugal weken naar uitkijkt: FC Porto tegen Benfica. Dit zijn echt de twee voetbalgrootmachten van Portugal en deze giganten bepalen ieder seizoen onderling wie zich de kampioen van Portugal mag noemen. De twee vrienden hebben al  kaarten weten te bemachtigen om deze voetbalklassieker in het prachtige stadion van Benfica te gaan kijken. Het enige wat ze nu nog moeten regelen is de reis naar de hoofdstad van Portugal Lissabon, de thuisbasis van Benfica.

Via de website lastminuteportugal.nl komen ze op het spoor van allerlei spotgoedkope aanbiedingen. Na enig overleg tussen de vrienden besluiten ze te kiezen voor een vijfdaagse stedentrip naar de prachtige stad Lissabon. Nu ze toch hier in de buurt zijn willen ze ook volop genieten van deze schitterende stad.

Na een kleine maand wachten gaan de twee vrienden naar Schiphol waar de last minute in Portugal gaat beginnen. Na een vertraging van een uur landen de twee vrienden in Lissabon waar ze de eerste drie dagen nog kunnen genieten van de stad. De vierde dag is het dan zover en gaan ze naar de voetbalwedstrijd waar ze zich al maanden op verheugen. Terwijl ze onderweg naar het stadion lopen zijn ze al zeer onder de indruk van de passie van de fans. Ze hebben prachtige plaatsen in het stadion en na nog even snel wat te eten hebben gehaald kan het spektakel beginnen. De wedstrijd is zeer spannend en de twee ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk weet de thuisploeg dankzij een goal in de laatste minuut te winnen.

Comments are closed.